TAROT

 

 

25 éve használom a Tarot kártyát az életünk kérdéseire várt válaszok elősegítéséhez, útmutatáshoz, megerősítéshez.  Eleinte csak magamnak vetettem. Éveken át negfigyeltem a “működését”, miközben mások számára is használni kezdtem.

A Jóslástól mindig idegenkedtem. A Jövő előrelátása a természetfeletti dolga. Még a Delfi jósda üzenete szerint is: „Ha nem találod meg magadban azt, amit keresel, akkor sosem fogod megtalálni kívül sem. A kincsek kincse benned van! Ismerd meg magad, és tudni fogod a sorsodat!”

Jövőnket éppúgy magunkban hordjuk, mint a múltat. Gyakran azért nem tudunk továbblépni vagy helyesen dönteni, mert nem látjuk helyzetünket másképp, csak a saját elménk szubjektív nézőpontjából. A Tarot szimbolikus rendszere nem veszi át a döntéseink, cselekedeteink irányításának felelősségét, de megmutatja a lehetséges útvonalakat, irányokat, tendenciákat, új megvilágításba helyezheti a jelenbeli állapotot, javasolhat  számunkra üdvözítő utat, de  felhívhatja a figyelmünket az előttünk álló nehézségekre is. 

Kezdettől fogva mágikus kapcsolatot érzek a Tarot-kártyával. Üzenethordozó, értelemmel és erővel rendelkező eszköznek éreztem, mely sokkal több attól, mint egy megismerhető, megtanulható  szimbólumrendszer.

 

A TAROT NEM JÓSLÁS, NEM JÖVENDŐMONDÁS.

Eleinte kétkedve, fenntartásokkal, ám nagy kíváncsisággal használtam a kártyát, tanulmányoztam a húzott lapok és az élet valósága közötti összefüggést. Ma már úgy  érzem, egy Bölcs Öreget kérek arra, hogy tekintsen be az emberek életébe, adjon segítséget a kártya szimbólumain keresztül. Magamon és másokon keresztül számtalanszor megtapasztaltam a Tarot bölcs útmutatásait, inspiráló megerősítéseit.

A mai napig is tisztelettel állok az univerzális, szent jelrendszerhez, mely az emberi élet stádiumait, érzelmi, pszichés elemeit magában hordozza. A szimbólumok “megfejtése” elsősorban nem szellemi-logikai kihívás, a mechanisztikus értelmezés félrevezető lehet intuitív érzékelés nélkül. Lélektani tanulmányok, pszichológusi munkám, művészeti tapasztalatok nagyban segítettek abban, hogy ennek az értelmünkön túli világnak a közvetítőjévé válhattam. 

Ha szeretnél  a Tarot-kártya segítségével iránymutatást, megerősítést vagy tanácsot kapni életed jelenlegi témáiban, akkor a panelen át vedd fel velem a kapcsolatot:

Időpont- és információkérés

14 + 3 =

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük