Elvonulás Balin 2024.10.12. – 10.26.

BELSŐ ERŐ AZ ÉLETHEZ – BALI LÁTHATÓ ÉS LÁTHATATLAN VILÁGA

Időpont: 2024. október 12 – 26. Indulás: október 11.

PROGRAMELŐZETES

Ez a rendhagyó, gyakorlat-orinentált 2 hetes elvonulás szellemi-lelki és testi értelemben is turbóba kapcsolja a belső erőforrásunk működését.
Az elvonulás 3 helyszínen lesz, Bali közepén Ubuddal, és keleti – nyugati részével ismerkedünk meg. A két hét minden napja a töltekezést szolgálja az emberi erőtér szintjein: fizikai, érzelmi, mentális, spirituális értelemben is az életünk látható és láthatalan dimenzióit tisztítjuk, és életenergiával töltjük. Rezgésszintünk megemelése földi létünk, sorsunk alakulására is hatással van. Teremteni és alkotni magasabb frekvencián, inspirált, ihletett állapotban a legüdvösebb, mellyel mások emelkedését is előidézhetjük.

AZ ELVONULÁS ALAP-PROGRAMJA 14 NAPON ÁT AZ ALÁBBI TÉMÁKAT ÖLELI FEL:

/A részletes programbontást július 20-ig kapják meg az érdeklődők./

1. Természettel való kapcsolódás :

Fizikai aktivitások, melyek során kapcsolódunk a természeti elemekkel (Föld, Tűz, Víz, Levegő, Éter):
Séták és túrák a természetben – rizsföldek, patakok mellett sétálva vagy a dzsungelben, hegygerincen túrázva kapcsolódunk a Természet erőivel. Bali lenyűgöző természeti szépségei adnak lehetőséget arra, hogy a Látható Világ a Láthatatlan Világgal kapcsolódjon bennünk össze.

Tenger és Napfürdő – töltekezés a Napfény energiájával fekete és fehér homokos tengerpartokon.

Sznorkelezés – tudatos alámerülés és kapcsolódás saját belső felfedezésre váró tudattalan világunkhoz a tenger felszíne alatti világ felderítésén keresztül. A tenger olyan pontjain sznorkelezünk, ahol a korallok és tengeralatti élőlények színpompás varázsa garantált (a jó úszás képessége nem feltétele a programnak).

2. Inspirációk a test tisztulásához, és a tudatos, erőszakmentes, egészséges és környezetbarát étkezés és életmód kialakításához:

Éltető ételek és italok – Vegetáriánus/vegán szemléletű szellemi és gyakorlati kulináris műhely ételkészítéssel. Ételek, mint a lélek táplálékai. Nemcsak elméletben közeledünk egy egészséges életmódot képviselő étkezéshez, hanem gyakorlatban is. Az egészséget szolgáló étkezési szokások kialakításához kínálunk számos gyakorlati tanítást .

Organikus kertek látogatása – a Föld életadó minőségével és szellemiségével való kapcsolódás, a kert növényeinek és gyümölcseinek megismerése.

Kókuszolaj és jamu (gyógynövényes ital)-készítése – A balinézek a mai napig is erősen kapcsolódnak a természethez, életüknek és kultúrájuknak is szerves része. A helyi növények, gyógynövények, virágok széles választékát használják még most is gyógyításra, terápiás-, egészségvédő célokra. Nem csak a természetben sétálunk, de közben meg is ismerjük a helyi növényvilágot, a gyógyító és egyéb célokra használt növényeket. Gyógynövényekből készült teákat és italokat kóstolunk, elkészítjük a jamut (gyógynövényes ital).

3. Meditációk, az elme és lélek tisztítása, energiával való töltekezés:

10 jóga reggel vagy este, a napi programhoz igazodva A jóga nem csak a testi aktivitás miatt jótékony hatású, de hatékony stresszoldó, méregtelenítő, tartásjavító, egészségfokozó, az emésztést és a belső egyensúlyt segítő mozgás és életforma kialakító tevékenység is. Rendszeres, de nem mindennapos része a programok napjainak

Sétameditáció  meditatív séta a természetben, tudatos kapcsolódás az Anyaföldhöz, Földenergiával való töltekezés.

Lélekművészet Workshop – alkotás, mint meditáció + művészetterápiás gyakorlatok a trópusi környezetben, melyek saját életünkre világítanak rá. A kreativitást, mint saját életünk alkotásának fő minőségét az agyag és festés meditatív technikáján keresztül éljük meg (a nyitottságon túl nem igényel semmilyen előzetes művészeti vagy egyéb jártasságot)

Hang-gyógyítás: speciális hangok – (gongokkal, hangtálakkal, egyéb hangszerekkel keltett vibráció) kíséretében relaxáció, töltődés, és a hangok általi harmonizálódás egy szakrális Piramisban

4. Bevezetés Bali spirituális világába, helyi szertartásokon való részvétel: 

Szellemi Ismertetők – Bali hindu alapokon nyugvó spirituális filozófiájának mélyebb megismerése a programokon keresztül

Balinéz tűzszertartás – balinéz papok által vezetett gyógyító tűz szertartásán való részvétel. A tradicionális Gyógyító Tűz szertartás a hindu védikus időkben gyökeredzik. Speciálisan képzett papok végzik a szertartást, akik ghee-t és gabonát szórnak a tűzbe, miközben szanszkrit mantrákat citálnak, egészséget, bőséget, áldást kérve az isteni világtól. Meghatározott időben a résztvevők is bedobhatnak rizst, gabonát a tűzbe mantrázás közben. A rituálé tisztítja a résztvevők és a környéken élők energiáját mentális és spirituális értelemben is. Ez egy erős energetikai tisztítás. Gyógyításhoz is sokszor használják a szertartás erejét.

Balinéz Melukat – rituális tisztító ceremónia egy szakrális forrásnál, balinéz kísérőink vezetésével a szellem és lélek tisztulásának felajánlva. A helyi hitvilágban ez egy különösen erőteljes szertartás a karma tisztításához.

Az elvonulás a fenti programok mindegyikét tartalmazza, ezeken túl még változó mennyiségű szabadidő is rendelkezésre áll naponta.
A napokra lebontott végleges programösszeállítást a résztvevők Június 20-ig kapják meg, amikor a végleges jelentkezés érkezési sorrendben, 400 USD előleg befizetésével történik.

INFO BOX

Helyszín: Ubud (Közép Bali), Amed (Kelet Bali); Pulukan (Dél-Nyugat Bali)
Időpont: 2024. okt. 12 – 26.
Időtartam: 14 napos program (14 éjszaka) + utazás
Ár: 1440 USD
Fizikai megterhelés: Közepes
Létszám: 12-14 fő
Indulás, érkezés: Budapest – Denpasar
Elvonulás vezető: Király Mónika, Balin élő pszichológus
Jóga: Klenovics Mónika – Harmónia Háza, Keszthely
Közreműködők: Dayu és a Bamboo Spirit női segítői; Dewa és a Bali Smile sofőrcsapata; Wayan Karja balinéz festőművész és egyetemi tanár; balinéz papok; Korpádi Péter vegán táplálkozási tanácsadó; Sugar & Frankie búvárok

Zárt fb-csoportunkban minden szállás és minden utazáshoz szükséges információ részletesen meg lesz osztva a résztvevőkkel. Minden előzetes tudnivaló, tájékoztatás, aktualitás, vízumintézés posztolva lesz, ennek követése fontos. A repülőjegyek intézése egyéni módon történik, de igyekszünk összehangolni a résztvevők csoportos utazását, ehhez lesz segítség.
A kiutazás lehetséges napokkal előtte, a hazatérés napokkal a program után is, így extra napokat is ajándékozhat magának, akinek erre igénye és lehetősége van.

A programon való részvétel feltétele:

• jelentkezési lap kitöltött, aláírt másolatának visszaküldése
• Előleg: 400 USD befizetése + a további összeg befizetése a helyszínen, Balin, 100 USD címletekben történik
/KIZÁRÓLAG 2003 után nyomott, hibátlan 100 USA dolláros címletet fogadunk el!!
• Előleg fizetésének határideje: Július 30.
• A programhoz igazodó repülőjegy megvásárlása

Az utazás díja tartalmazza:

• Gyönyörű környezetben lévő szállások: 14 éjszakára, 2 személyes apartmanokban
• Csoportos érkezés és távozás esetén reptéri transzfer
• Ellátás: minden reggeli, 2 ebéd, 1 vacsora, 1 vegetáriánus welcome – snack
• Helyszíni közlekedés: A program összes utazását, a hajó-, és csónakköltségekkel együtt
• 2 alkalommal balinéz szertartás vezetéssel együtt / a kellékek költségeivel, a vezető és papok díjával együtt/ (Tűz és Víz-szertartás)
• 10 alkalommal jóga
• Alkotó program anyagköltségei és kellékei
• Felszerelések: Sznorkel-pipa és szemüveg
• Belépők és programok: Az összes program belépőjeggyel, kivéve az opcionális programokat
• Az elvonulást segítő helyiek összes díja
• Az elvonulás minden programjának szervezési, vezetési díjai
• Tolmácsolás, felmerülő egyéb ügyintézések 24 órában
• Helyi adók, illetékek

Az utazás díja nem tartalmazza:

• repülőjegy illetékkel
• biztosítás
• adományok, borravalók a helyszíneken (sofőröknek, személyzetnek szokás szerint mindenki adományoz és egyben adjuk oda)
• fakultatív programok, pl. masszázs, motorbérlés stb. (opcionális)
• a programba foglalt étkezéseken túli étkezések
• Költőpénz. Javasolt összeg, mely a szükséges étkezéseket, néhány masszázst, apróbb egyéb vásárlásokat magában foglal a program teljes idejére: min. 300 USD

Információkérés az elvonulásról

12 + 2 =

0 hozzászólás