AZ ÉLET, MINT FELAJÁNLÁS – BALI UNIVERZÁLIS BÖLCSESSÉGEI

Időpont: 2018. január 5. 18.00.

Helyszín: Befogadó Tér – Budapest, Hollán Ernő utca 8. 1/2. ajtó

 

Ötödik éve élek egy olyan szigeten, ahol naponta tapasztalom, milyen meghatározó jelentősége van az őseink világából érkező örökérvényű szellemi örökségnek, a hagyományoknak, rítusoknak, szertartásoknak, az anyagi világon túli gondolkodásnak.

Magánemberként, de pszichológusi szemmel is egyre nyilvánvalóbb számomra, hogy a lelki béke és harmónia, a belső gazdagság és szépség nem csak egyéni, de nagy mértékben közösségi ügy is.

A társadalmi szinten is működő harmonikus pszichés mintákat közvetítő életfilozófiával, az eleven és éltető lelki energiát sugárzó közösséggel és a saját gyökereinkkel való kapcsolat olyan erőt közvetít, mely belső stabilitást adhat annak az embernek is, akinek egyéni élete bizonytalan vagy nehéz időszakba kerül.

Bali olyan értékes példákat mutat az életminőség fokozására, melyek elsősorban nem anyagi jellegűek. Ezért is tartom fontosnak azoknak az univerzális ősi tanításoknak, a kultúrában  és művészetben fellelhető egyetemes szimbólumoknak  a közvetítését, melyeknek hatása a szigetlakók mindennapi életében még a mai napig is harmóniát és békét sugároznak azok számára, akik ráhangolódnak erre a tiszta forrásra. Az ősi védikus hagyatékba és a balinéz hindu életfilozófiába enged betekintést ez a prezentáció.