FORGOT YOUR DETAILS?

ELVONULÁS BALIN

BALINÉZ ELIXÍR

 Életöröm a Testnek, Harmónia a  Léleknek, Ősi Tudás a Szellemnek  

Kéthetes Elvonulás Balin

Időpont: 2019. szeptember 27. – október 11.  /Indulás : szept. 26./

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Az utazás két hét, ám a hatása hosszútávon emeli a lelked energiáját. Ahhoz hasonló, mint az “elixír”, mely hatásával belső állapotunkat jobbá, erősebbé teszi, egy gazdagabb minőségbe való átmenetet segíti elő. A program lebonyolításában résztvevő indonéz és magyar közreműködőkkel ezt a hatást tartjuk szem előtt a 14 nap alatt.  Nemcsak a testünknek, de lelkünknek és szellemünknek is szüksége van tisztulásra és táplálékra a spirituális energiánk növeléséhez. A két hét során életörömmel, számos ismerettel, a természethez való kapcsolódás sokféle élményével és inspiráló tanításokkal is  gazdagodunk. 

Bali megismerésén keresztül  olyan konkrét és jól használható „receptekkel”, gyakorlatokkal, tanításokkal szeretnénk a résztvevőket gyarapítani, melyeknek hatása az otthoni mindennapokban is érzékelhető lesz. Eközben olyan részét is megismerjük Balinak, mely a legtöbb turista szeme elől rejtve marad. A Balin keresztül érkező tanítások hitelességét saját élményeiden keresztül tudod megtapasztalni.

Az alábbi programok útján ismerjük meg a kívül és belül létező világot:

setakSéták a természetben – séták a  rizsmezők és rizsteraszok mesébe illő  világában

 

 

Tenger és Napfürdő - töltekezés a Nap és Tenger energiájával fehérhomokos tengerpartokon.

 

 

 

Sznorkelezés – tudatos alámerülés és kapcsolódás saját belső felfedezésre váró tudattalan világunkhoz a tenger felszíne alatti világ felderítésén keresztül. A korallok és tengeralatti élőlények színpompás varázsa garantált (a jó úszás képessége nem feltétele a programnak)

 

Rafting - mérsékelten sebes vadvizi gumicsónakázás egy elbűvölően szép folyóvölgyben,  melynek színterei örök szépségű emlékek lesznek. (opcionális program)

 

Dayu és a lányok segítségével amit elkészítünk, azt lelkifurdalás nélkül el is fogyasztjuk! ;) Ők segítenek megismerni a virágfelajánlások világát is, és vezetésükkel sétálunk a dzsungelben, az autentikus helyi világ hangulataiba érezhetünk bele. 

 

 

Egy kis faluban, rizsteraszos, medencés, csodakerttel rendelkező szállásunkon megtanuljuk jellegzetes balinéz édességek elkészítését. Eközben inspirációkat, tanácsokat, recepteket vihetünk magunkkal, melyeket beépíthetünk hazai étkezésünkbe. 

 

 

Most sem marad el az alkotás. Olyan intuitívan és könnyen fogunk az ecsettel bánni, mintha gyermekek lennénk. Mégis olyan felismerésekre juthatunk, mint a bölcsek. Egyszerre jelenik meg a szabadság és a mélység az alkotásban, mely nem más, mint meditáció. Bali egyik leghíresebb festőművészétől, Wayan Karjától tanulunk. 

 

Kókuszolaj és jamu (gyógynövényes ital)-készítő workshop: A balinéz életbe két tradicionális tevékenységen keresztül is betekintést nyerünk. A helyiek számára a természet a mindennapi élet része, ismerik a helyi növényeket, virágokat, melyeket sokféleképpen fel is használnak a háztartásban, gyógyításban is. Egy eldugott falucskába látogatunk, ahol balinéz család vendéglátóink bemutatják, hogyan készül a szűz kókuszolaj és a jamu, mi magunk is segédkezünk az elkészítésében. Eközben a kerti növényekkel is megismerkedünk, megtekinthetjük az előző napi hozzávalók konyhakész előtti változatát, megismerjük a tradicionális balinéz udvart és belelátunk kicsit abba,  ahogyan a helyiek élnek. Vendéglátóinktól finom tradicionális ebédet is kapunk. Saját készítésű olajunkat és italunkat magunkkal vihetjük, vagy akár további mennyiséget vásárolhatunk is a 100%-ban eredeti, organikus készítményekből.

Séta- és egyéb meditációk: meditatív séta a természetben, egy gyönyörű hegygerincen. Lótuszvirágok és egyéb csodanövények szegélyezik az utunkat.  

Lélekművészet: agyagozás, mint meditáció - a balinéz földdel kapcsolódunk. Lassulunk... és lassítjuk a világot.

 

 

Az elvonulások során mindig vannak olyan szertartások, melyek a lelkünk útjához adnak segítséget. Ilyen a tűz-ceremónia is, mely több ezer éves múltra tekint vissza. Balinéz beavatott papok vezetésével a tűz transzformáló erejével kapcsolódunk oly módon, ahogy őseink tették. Szanszkrit mantrák, mudrák kíséretében kapunk áldást és lelki tisztítást. Igazán különleges alkalom arra, hogy a belső rendeződés egy természeti elem szakrális erejét felhasználva történhessen rituális keretek között. 

 

Bali hindu alapokon nyugvó spirituális világának mélyebb megismerése - kozmikus szimbolizmus és a balinéz hitvilág a gyakorlatban Wayan Karja festőművésszel. 

 

 

Balinéz Melukat - rituális tisztító ceremónia a víz szakrális erejét használva. Helyi szokás szerint megmerítkezünk egy szent forrásnál, a szertartást  a szellem és lélek tisztulásának ajánljuk.

 

 Szabadidő -  Az elvonulás a fenti programok mindegyikét tartalmazza, ezeken túl még változó mennyiségű szabadidő is rendelkezésre áll naponta. Marad idő masszázsra, egyéni felfedezésekre is. Az aktuális helyi események és a szabadidő egyéni eltöltése, Bali mindennapos tanításai tovább gazdagítják a programot.  

 

 

Ami pedig szinte mindennap kíséri az utunkat: Jóga. Az aktuális programokhoz igazodva mélyíti el a tapasztalásokat, egyaránt azoknak is élmény, akik még sohasem jógáztak, vagy a jóga a mindennapjaik része. A jógaórákat Morvai Tibor, gerinc- és yin jógaoktató fogja tartani.

Az aktuális elvonulásra személyes jelentkezés alapján tudunk helyeket biztosítani. Ha hívást érzel egy olyan utazásra, ahol a lelked is Úton halad, talán ez a Te utad is. A további programok és részletek személyes kapcsolatfelvétel útján jutnak el az érdeklődőkhöz.

 

A kapcsolatfelvétel az alábbi panelen keresztül lehetséges. Leveledre az időeltolódás miatt egy-két napon belül válaszolunk.  

OLDAL TETEJÉRE